Politički vrh Srpske u Laktašima: Institucije na usluzi svim lokalnim zajednicama

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je opština Laktaši primjer uspješne lokalne zajednice, koja ima stabilan budžet u iznosu od 17,5 miliona KM.

“Institucije Republike Srpske su na usluzi Laktašima, ali i svim lokalnim zajednicama u Srpskoj”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Laktašima nakon sastanka sa načelnikom opštine Miroslavom Bojićem, a kome su prisustvovali premijer Radovan Višković, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministri Srpske.

Dodik je istakao da je rukovodstvo opštine Laktaši predvidjelo realizaciju značajnih projekata. On je naveo da je jedan od priroriteta izgradnja vrtića jer je trenutno 150 djece na čekanju za upis u predškolske ustanove.

Dodik je dodao da će u narednom periodu sa Cvijanovićevom i Viškovićem posjetiti sve lokalne zajednice.

Višković je naveo da je na sastanku dogovoreno da će institucije Republike Srpske i Vlada podržati realizaciju značajnih projekata, a dio se odnosi na obrazovanje i putnu infrastrukturu.

Bojić je ocijenio da Laktaši idu putem razvoja i da je od izuzetnog značaja podrška institucija Srpske u realizaciji kapitalnih projekata.

Ostavite komentar: