“Negativne pojave svesti na minimum”: Predsjednica RS o bezbjednosti, ubistvu Slaviše Krunića i premlaćivanju konobara u Banjaluci

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se ne mogu eliminisati određene negativne pojave u vezi sa stanjem bezbjednosti, bez obzira na to kakve se mjere preduzimaju, ali da je obaveza svih da rade na tome da one budu svedene na minimum.

– Obaveza svih nas je da pravimo ambijent kojim ćemo preduprijediti neke stvari. Bilo je nemilih i teških sitacija, posebno ako se govori o ubistvu i to pokazuje da određena “zvona zvone” – rekla je Cvijanovićeva u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje o stanju bezbjednosti u Banjaluci u kontekstu ubistva privrednika Slaviše Krunića i slika o premlaćivanju konobara, ona je istakla da je važno doći do jasne slike o tome šta se desilo, ko stoji iza toga, da se to rasvijetli, te pronađu i kazne počinioci.

VIDEO – Objavljen novi snimak na kojem Dejan Kostić maltretira još jednog mladića

Cvijanovićeva je navela da stanje bezbjednosti nije stvar koja je fiksna, odnosno da se danas kaže određena ocjena i da se za neki period, od tri ili pet mjeseci, ponovi ta ista ocjena.

– To opet upućuje da je obaveza institucija da stvaraju bolji i bezbjedniji ambijent, ali i da se u slučaju određenih počinilaca brzo dođe do njih, da policija odradi svoj dio posla, a onda svakako i pravosuđe – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da osuđuje svaku vrstu nasilja i da postoje načini da se određene stvari spriječe i sankcionišu u skladu sa težinom djela, te apelovala da institucije rade na taj način.

 

Izvor.(RTRS)

 

Ostavite komentar: