Mjere Republičkog štaba nazvao “lakrdijom”: Šeranić oštro osuđuje istupe Stanivukovića

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je Srni da oštro osuđuje istupe gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je nazvao lakrdijom mjere Republičkog štaba za vanredne situacije, te naglasio da se takvim izjavama stanovništvu šalju potpuno pogrešne poruke.

“Žalosno je to što neko direktno krši mjere ko je sam donio i preporučio ih kroz svoj krizni štab”, rekao je Šeranić.

Šeranić je napomenuo da su upravo mjere koje donosi Republika Srpska i dovele djelimično do stabilizacije epidemije virusa korona u ovom periodu. On je rekao da zato ošto osuđuje svakoga ko na takav način govori o mjerama i tako stanovništvu šalje potpuno pogrešne poruke.

“U Banjaluci kontinuirano imamo najveći broj zaraženih virusom korona i lica koja umiru, i to svakako nije dobro za Banjalučane i čitavu Republiku Srpsku”, kaže Šeranić.

Podsjećanja radi, Stanivuković je u ponedjeljak, prije protesta ugostitelja u Banjaluci, na pitanje da li će poslati Komunalnu policiju ukoliko na protestima Udruženja “Horeka” ne budu poštovane epidemiološke mjere u vezi sa brojem okupljenih, rekao da neće jer je, kako je tada naveo, “na strani građana”.

Rekao je da smatra kako mjere nemaju nikakvog smisla i da “djeluju kao lakrdija”, te je dodao da poslije dvije sedmice epidemiološka situacija nije poboljšana.

 

Ostavite komentar: