Mišićeva napala poslodavce da zarađuju milijarde, Trivić odbrusio: Otvori firmu i zaradi, ako je tako jednostavno

Dogovora o najnižoj plati nema u Republici Srpskoj, a ako je suditi po stavovima gostiju emisije “Reaktor” emitovanoj sinoć na Una TV nije ni čudo što će na kraju ponovo odluku donijeti Vlada Republike Srpske.

Između predsjednice Saveza sindikata RS Ranke Mišić i predsjednika Unije poslodavaca RS Saše Trivića pale su teške riječi. Mišićeva tvrdi da poslodavci zarađuju milijarde preko leđa radnika, a Trivić joj je nakon te optužbe predložio da i ona otvori firmu i zaradi milijarde ako je to tako jednostavno.

Iznio je i prijedlog da minimalna plata iznosi 3.000 KM, ako će Vlada garantovati opstanak privrede u takvim uslovima. Na te riječi mu je Mišićeva odgovorila da nije ni vrijeme ni mjesto da bude duhovit.

„Svaki dalji rast najniže plate ugrožava ekonomiju i Vlada ima pravo da donese odluku i na pet hiljada maraka i da naravno snosi posljedice toga, ali mi kao poslodavci nismo dužni da podržavamo i nismo dužni da bilo čijim mjerama ugrožavamo bilo čije radno mjesto“, izjavio je Trivić gostujući na Una TV.

Mišićeva je rekla da poslodavci, osim ponuđenog povećanja od 23 KM, nisu spremni da daju ni jednu marku.

„Nije čudo što nemate radnika, gospodine Triviću. Nije čudo što zatvarate ili jednokratno radite u poslovnicama gdje prodajete svoje proizvode, jer radnici neće da rade za taj iznos jer je nedovoljan za život“, izjavila je Ranka Mišić.

Ostavite komentar: