Ministar Minić komentarisao optužbe: Politikantski napad, prepun ličnih napada i uvreda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić prokomentirisao je optužbe koje su na njegov i račun ministarstva iznesene iz bijeljinske Gradske uprave.

“Uvijek sam spreman da na svaku argumentovanu kritiku dam odgovor i na svaku opravdanu primjedbu pokušam naći način da stvari korigujem i popravim. Međutim, kada su optužbe očigledno isključivo politikantski napad, prepun ličnih napada i uvreda, onda je zaista teško dati neki razuman odgovor. Ukratko, mene se optužuje što su objektivni pokazatelji takvi, da će cijena pšenice, koja jeste berzanska roba, ove godine biti znatno niža nego prošle. Кriv sam i što će godina prema progonozama biti znatno kišovitija sa više nepogoda. Кriv sam što se nisam sjetio izvoza u Tursku prošle godine kada nisam ni bio ministar!? U redu, da li je rješenje da poljoprivrednicima kažem da će cijena biti ista kao prošle godine kada je zbog sukoba u Ukrajini ona bila veoma visoka? To su tržišne činjenice, kao što je i meteorološka situacija činjenica. A na podsticaj od 500 КM po hektaru zasijane površine, jesam ponosan i to ću uvijek isticati. Taj podsticaj je lijep bonus kada je cijena pšenice viša, a sigurno je od pomoći i u godinama kada to nije tako. Ali ako neko očekuje da država može u cjelosti da garantuje proizvođačima da će bez obzira na tržišne okolnosti lijepo zaraditi svake godine, to nije realno i ja takva obećanja nisam i neću da dajem”, ističe Minić.

Ministar Minić dodaje da Vlada Republike Srpske u kontinuitetu pokušava mjerama da poboljša položaj poljoprivrednika i da će tako i da nastavi.

“Onaj ko ne želi da vidi napore u tom smjeru, ja ga ne mogu natjerati da misli drugačije. Ipak, vjerujem da ogromna većina poljoprivrednika prepoznaje činjenicu da je obezbijeđen najveći agrarni budžet do sada. Da se u kontinuitetu razgovara sa svim udruženjnjima i u realnom vremenu traže optimalna rješenja oko svih problema koje tokom godine iskrsavaju u sektoru agrara, a oni su svake godine prisutni. U granicama mogućeg i realnog činimo sve što možemo i mislim da ljudi to vide”, poručio je Minić.

Savo Minić na kraju kaže da je pozadina kontinuiranih napada iz bijeljinske Gradske Uprave na njega ipak političke prirode.

“Postalo je jasno da sam ja odabran kao atraktivna meta i ovo je ko zna koji po redu lični napad. Sad mi je mana i magisterij iz ekonomije i doktorat iz prava. Škola, kuća, načelnički mandat, sve naravno prikazano van svakog konteksta. Ide se do te mjere lično da to već dobija oblik neke vrste ostrašćenosti. Opet kažem, na objektivne primjedbe sam spreman da odgovaram koliko god je puta potrebno, a ovakav vid napada mi samo ukazuje da političkim oponentima predstavljam problem. Tu im ipak ne mogu pomoći”, zaključuje Minić.

Ostavite komentar: