Mazalica reagovao: Radović lažno obećava povećanje plata 100 odsto

Zamjenik šefa Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica rekao je Srni da zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović lažno obećava povećanje prosječne plate u Srpskoj od 100 odsto, koja bi dostigla 2.000 KM, jer to, kako je naglasio, nije moguće učiniti nigdje u Evropi i svijetu.

“To možemo željeti i mi to možemo obećati. Kao ozbiljni ljudi ispunili smo obećanje za koji period će prosječna plata u Srpskoj porasti iznad 1.000 KM. Ne možemo biti ozbiljni političari i davati nerealna obećanja, a onda kada dođemo na vlast i kad završimo sa tim periodom i to ne ispunimo, odemo i za to optužimo eventualno nekog drugog”, naglasio je Mazalica.

Prema njegovim riječima, ozbiljan ekonomista ne može da dozvoli da obećava povećanje prosječne plate za 100 odsto, kao što bi trebalo da zna razliku između statističke i potrošačke korpe.

“Od 2007. godine statistička korpa je prestala da se koristi, a sindikat je nastavio da koristi sindikalnu korpu koja je sadržavala tri puta više proizvoda nego statistička”, naveo je Mazalica.

Mazalica je dodao i da je Republički zavod za statistiku nastavio da vodi indeks rasta potrošačkih cijena, te naglašava da Radović obmanjuje javnost koliko je porasla potrošačka korpa.

“U prosjeku je tri puta brže rasla prosječna plata nego što su rasle cijene i sigurno je da je standard građana bolji nego u vrijeme SDS-a i PDP-a. Cilj Radovića i ovih stranaka je da lažnim obećanjima privuku što više glasova građana Srpske”, naveo je Mazalica.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović koji je obećavao da će prvi posao SDS-a nakon oktobarskih izbora biti “primjena mjera kako bi prosječna plata bila od 1.800 do 2.000 KM”, a danas se bavio rastom plata u posljednjih deset godine ocijenivši da se “standard građana pogoršao i koliko građani mogu manje da kupuju za svoje plate”.

Ostavite komentar: