Mara za načelnika! U Modriči potpisan koalicioni sporazum SNSD, DNS i SPS

Mara Milošević iz SNSD zajednički je kandidat SNSD, DNS i SPS za načelnika opštine Modriče na izborima u novembru, što predviđa sporazum o međusobnoj saradnji koji je danas potpisan između opštinskih odbora tri stranke.

Sporazum su potpisali predsjednici opštinskih odbora SNSD Jovan Mišić, DNS Siniša Nikić i SPS Branimir Đurić. Potpisivanju su prisustvovali predsjednik SNSD Milorad Dodik, predsjednik DNS Nenad Nešić i generalni sekretar SPS Andrea Dorić.

Dodik je uvjeren u pobjedu Mare Milošević, koja ima veliku podršku građana Modriče i SNSD.

“Činjenica da je Miloševićeva izabrana za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na posljednjim parlamentarnim izborima govori o tome da ona ima određena politička opažanja koja mogu dovesti i do njene pobjede za načelnika Modriče”, rekao je novinarima Dodik. On je naveo da ga raduje da u Modriči vidi mlade ljude u svim partijama koji su aktivni u politici, zbog čega će SNSD činiti sve da ih podrži i pomogne u preuzimaju odgovornost za razvoj lokalnih zajednica i time bitno utiču i na razvoj Republike Srpske.

“Drago mi je da su građani Modriče to prepoznali kod Miloševićeve u čiju pobjedu sam siguran i učinićemo sve da ta pobjeda bude bez ikakvih kalkulacija”, izjavio je Dodik. On je naveo da Modriču čekaju bitni razvojni projekti i očekuje da će je potpuno promijeniti auto-put i gasifikacija, uz rješavanje lokalnih otvorenih problema.

“Vjerujem da će Miloševićeva moći da se nosi sa ovim projektima”, izjavio je Dodik. Milošević je istakla da će ova godina, kao i sve prethodne, biti pobjednička za SNSD i koalicione partnere u Modriči.

Ona je istakla da je pobjeda na lokalnom nivou samo prvi korak u saradnji i uvod u timski rad u realizaciji postavljenih ciljeva koalicionih partnera.

“Ubijeđena sam da je ovo pobjednička koalicija, koja će zajedničkim snagama i uz saradnju sa državnim institucijama obezbijediti da Modriča bude razvijenija i bolja, omogućiti dolazak investicija, te otvaranje novih radnih mjesta”, ocijenila je Miloševićeva.

Nešić je rekao da ova stranka nije imala sumnju koga će podržati u Modriči i da je Miloševićeva kvalitetan kadar koja će znati da povede Modriču u bolju budućnost, te da zajedno sa partnerima da ostvare kapitalne investicije u ovoj opštini i šire.

Generalni sekretar SPS Andrea Dorić rekla je da će ova partija u punom kapacitetu pružiti podršku Miloševićevoj i vjeruje da će i nakon izbora ove tri partije predvoditi skupštinsku većinu u Skupštini opštine Modriča.

Predsjednik OO SNSD Modriča Jovan Mišić, koji je i nosilac liste ove stranke na lokalnim izborima, rekao je da SNSD nastavlja saradnju sa tradicionalnim koalicionim partijama, a procijenili su da Miloševićeva, kao mladi kandidat, može napraviti mnogo u saradnji sa republičkom vlasti.

Predsjednik OO DNS Siniša Nikić rekao je da će ova stranka nastaviti saradnju sa SNSD-om koja traje od 2004. godine, dok je predsjednik OO SPS Branislav Đurić poručio da će u punom kapacitetu podržati zajedničkog kandidata, ali i da njegova partija, iako mlada, očekuje do tri odbornička mjesta.

Ostavite komentar: