Ljudi žele da “kroje” svoju budućnost: Rekordan broj prijavljenih za glasanje iz inostranstva

Više od 100.000 građana iz inostranstva prijavilo se da glasa na lokalnim izborima u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković ocijenila je da je veliki broj prijavljnih iz inostranstva za glasanje na lokalnim izborima, koji su zakazani za 15. novembar, značajan iskorak u razvoju svijesti građana BiH o učešću na izborima.

Turkovićeva je zahvalila svim građanima koji su iskoristili svoje demokratsko pravo i do ponoći 1. septembra se registrovali za glasanje na lokalnim izborima, dodaje se u saopštenju. Ona je rekla da je toliki broj prijavljenih rezultat aktivnosti koje je sprovodilo Ministarstvo kroz sastanke u ambasadama i konzulatima, na kojima su građani BiH iznosili svoje probleme i prijedloge.

“Ministarstvo inostranih poslova je ove godine prvi put formiralo Tim za podršku sprovođenja lokalnih izbora, koji je u proteklih mjesec dana svakodnevno bio na usluzi građanima BiH, s ciljem bolje informiranosti i otklanjanja problema prilikom registracije”, rekla je Turkovićeva.

Ostavite komentar: