Košarac poručio Bosiću: Tvoja želja da zablistaš neslavno je završila

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da su verbalni napadi Mladena Bosića na predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović dokaz njegove političke potrošenosti i promašenosti.

“Mladen Bosić se izgleda probudio iz višegodišnjeg zimskog sna, ali to, na njegovu žalost, nikome nije korisno. NJegova silna želja da zablista neslavno je završila, kao i sve što je do sada pokušao da uradi”, poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Košarac je dodao da Bosićev mandat u Domu naroda parlamenta BiH predstavlja kontinuitet beskorisnosti, koji je započeo na čelu SDS-a.

“Većina ljudi iz Republike Srpske ne može se sjetiti čak ni ko je Mladen Bosić, a kamoli šta je njegov doprinos razvoju bilo kojeg segmenta društva i zajednice. S druge strane, članstvo SDS-a ga pamti kao čovjeka za čijeg je predsjednikovanja počelo urušavanje i osipanje ove stranke, koje traje i dan danas”, naglasio je Košarac.

Prema njegovim riječima, politički su neodgovorna i potpuno diletantska Bosićeva nastojanja da optuži druge za sopstvene neuspjehe i promašaje.

“Dok Mladen Bosić nije imao političkog kapaciteta da, recimo, poveže Brčko i Donji Žabar, predsjednica Željka Cvijanović zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom kontinuirano radi na stvaranju boljih uslova za život svakog čovjeka u Srpskoj, jačanju bratskih veza sa Srbijom i regionalnoj saradnji”, naveo je Košarac.

On je dodao da bi Bosiću bilo bolje da energiju usmjeri na odnose i stanje unutar urušenog SDS-a.

“Ako je već odlučio da pomoli nos iz guste magle i pusti jedva čujni glas, preporučujem mu da počisti svoje dvorište, umjesto što iznosi nesuvisle teze na račun rukovodstva Srpske, potvrđujući sopstvenu političku isfrustriranost”, zaključio je Košarac.

Ostavite komentar: