Karan pohvalio rad policije: MUP prepoznat kao moćna institucija

02.12.2023. | 16:14

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske prepoznato je među institucijama i policijskim agencijama u regiji i Evropi kao moćna institucija koja je sposobna da rješava najteže oblike međunarodnog kriminaliteta, istakao je danas resorni ministar Siniša Karan.

“MUP Srpske je u regiji i putem međunarodnih organizacija Interpola, Eurodžasta i svih institucija i policijskih agencija u regiji, Evropi i šire prepoznata kao moćna, respektna institucija sposobna da rješava najteže oblike međunarodnog kriminaliteta zajedno s drugim agencijama”, rekao je Karan novinarima u Trebinju komentarišući međunarodnu akciju “DŽad” u kojoj su uhapšene 23 osobe, u kojoj su učestvovali i pripadnici MUP-a.

Karan je naveo da je na osnovu te akcije i još devet drugih međunarodnih akcija, MUP Srpske stekao puno povjerenje svih policijskih agencija.

“Mi smo to povjerenje stekli. Pola od tih devet akcija smo mi direktno vodili, asistirale su nama policije u cijeloj regiji putem Europola, a u ovoj akciji smo mi asistirali”, rekao je Karan.

On je dodao da to najbolje pokazuje mjesto i ulogu MUP-a u regiji i njegovu snagu.

Na području Republike Srpske su u međunarodnoj akciji “DŽad” uhapšena 23 lica, a otkriveno je 20 krivičnih djela, i to najviše iz oblasti trgovine drogom i oružjem.

Oznake: Karan, Policija