Jačati privrednu saradnju: Predsjednica Srpske na sastanku sa delegacijom Hrvatske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa delegacijom Hrvatske o mogućnostima jačanja privredne saradnje i snažnijeg infrastrukturnog povezivanja.

Delagaciju Hrvatske predvodio je predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Evropske unije hrvatskog Sabora Marko Pavić, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Na sastanku, kojem je prisustvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sa saradnicima, razgovarano je i o političkim i ekonomskim temama u Republici Srpkoj, BiH i regionu, te drugim aktuelnim pitanjima.

Tokom razgovora istaknut je značaj izgradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške, te konstatovano da je riječ o važnom infrastrukturnom projektu kako za Srpsku i BiH, tako i za Hrvatsku i cijelu regiju.

Na sastanku je izraženo uvjerenje da će most na Savi, granični prelaz, carinski terminal, kao i potrebne saobraćajnice, biti u funkciji do kraja 2022. godine.

Sagovornici su ocijenili da će pitanje sanacije mosta i prekategorizacije graničnog prelaza za teretni saobraćaj Novi Grad-Dvor biti riješeno već naredne godine, što će značajno podstaći privredu i zapošljavanje u opštini Novi Grad.

Ostavite komentar: