Izjava Turkovićeve izazvala burne reakcije: “Nemojte nas praviti budalama” FOTO

Izjave ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković, u kojima tvrdi kako dobro živimo u BiH, da smo malo razmaženi te da je dobro jer nemamo beskućnika u šatorima oko Predsjedništva i Savjeta ministara BiH, izazvale su burne reakcije građana.

“Bisera je isfrustrirana jer je zbog nas ovako lijenih i nezahvalnih morala po svijetu prositi za hurme, vakcine i ostale donacije”, napisao je jedan od korisnika Tvitera.

“Bisera Turković: Znate li da se nekad živjelo po pećinama? A vidi vas sad u zgradama sa strujom! Razmaženci jedni”, naveo je drugi korisnik Tvitera uz objavu u kojoj stoji kojom imovinom raspolaže.

“Nije Bisera ‘jako dobar život’ kada imaš da jedeš, krov nad glavom i grijanje. To je minimum za preživljavanje. Ako nemaš više od toga, siromašan si. Nemojte nas praviti budalama. Ljudi ne idu iz ove zemlje jer su razmaženi, već zbog toga što im se ne da da žive dostojanstveno”, upozorio je korisnik.
Ali, bilo je i onih koji misle malo drugačije.
“Bisera je kazala istinu, ali mnogima to ne odgovara, pogotovo opoziciji i žele da prikažu da je stanje u BiH mnogo gore nego što jeste. Mi u BiH ako gledamo realno ne živimo loše, čak šta više živimo solidno za državu koja je bila totalno razrušena i spaljena”, navodi se u jednom tvitu.

“Svaka tebi čast, sve biser do bisera. Hajd’ da Bog da pa da i ti lijepo živiš od 400 KM mjesečno na što ste doveli ovaj narod. Pa da dočekaš ako Bog da da imaš penziju 380 KM, a da za lijekove daješ pola od toga”, pojasnio je jedna od korisnika situaciju.
Neki su šaljivo kazali kako je riječ o “Fadilovoj školi”.
A neki su nas podsjetili na njen šoping sa službenim vozilom i vozačem.

Pogledajte još neke zanimljive komentare.

Ostavite komentar: