Izbori u Brčkom: Glasalo 51 odsto birača sa državljanstvom Republike Srpske

Na području Brčko distrikta pravom glasa na redovnim biračkim mjestima ostvarilo je danas 51,12 odsto birača sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske ili njih 14.986, rekla je predsjednik Izborne komisije Brčko distrikta Andrea Mrkonjić.

Mrkonjićeva je navela da je sa entitetskim državljanstvom Federacije BiH do zatvaranja biračkih mjesta glasalo ukupno 17.329 glasača ili 39,90 odsto.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da su sva biračka mjesta na području distrikta zatvorena, ali da je na pojedinim glasanje produženo za onoliko za koliko je kasnilo njihovo otvaranje.

Mrkonjićeva je istakla da je posljednje biračko mjesto zatvoreno u 19.45 časova.

Ona je napomenula da je do zatvaranja biračkih mjesta Izborna komisija Brčko distrikta zaprimila ukupno 12 prigovora, od čega su pet podnijeli ovjereni politički subjekti, a sedam građani, te da će u skladu sa rokovima komisija odgovoriti na njih.

“Prigovori su se odnosili, uglavnom na postupanje članova biračkih odbora prema posmatračima, odnosno nedopuštanje da posmatrači zabilježe svoje primjedbe u zapisnik o radu biračkog odbora. Prigovori građana odnosili su se na ponašanje članova biračkih odbora prema samim građanima na biračkim mjestima”, pojasnila je Mrkonjićeva.

Mrkonjićeva je dodala da sada slijedi primopredaja biračkog materijala u Omladinskom centru, te da bi se u skorije vrijeme mogli očekivati prvi nepotpuni i preliminarni rezultati bar za većinske glasove.

Ostavite komentar: