Izašli na izbore: Nešić i Jovičić glasali u Istočnom Novom Sarajevu i Banjaluci

Nenad Nešić i Radislav Jovičić, kandidati DNS-a na današnjim opštim izborima, glasali su na svojim biračkim mjestima.
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Nenad Nešić, glasao je u Istočnom Novom Sarajevu. Nešić je građansku dužnost obavio u 11 časova u mjesnoj zajednici Toplik-Tilava, na biračkom mjesto 140B007, ulica Vuka Karadžića 363.

Kandidat DNS-a za predsjednika Republike Srpske, Radislav Jovičić, obavio je danas svoju građansku dužnost na biračkom mjestu u banjalučkoj Osnovnoj školi “Ivo Andrić”.
U Bosni i Hercegovini se danas održavaju opšti izbori na kojima se direktno bira čak 518 članova organa vlasti. Biračka mjesta će biti otvorena od sedam do 19 sati.

Građani BiH biraju tri člana Predsjedništva BiH (dva u FBiH jednog iz Srpske), 42 poslanika u Predstavnički dom BiH, od kojih je 14 iz RS; predsjednika i dva potpredsjednika Srpske; 98 poslanika u Parlament FBiH, 83 poslanika u Narodnu skupštinu Srpske, te poslanike u skupštine 10 kantona u FBiH.
Osim listića za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, glasači u Srpskoj dobiće još dva – jedan za Narodnu skupštinu i drugi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Ostavite komentar: