Heroj oslobođenja Banjaluke: Cvijanovićeva i Višković uputili telegram saučešća porodici Radeta Džajića

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog predsjednika SUBNOR Srpske Radeta Džajića i SUBNORU, navodeći da će Džajić ostati upamćen kao iskreni rodoljub, jedan od oslobodilaca Banjaluke, te čovjek koji je dao nemjerljiv doprinos u njegovanju tradicije antifašističke borbe na ovim prostorima.

“Sa žaljenjem sam primila tužnu vijest o smrti Radeta Džajića, predsjednika SUBNOR. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze iskrenog saučešća i dubokog saosjećanja”, navodi se u telegramu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković takođe je uputio telegram saučešća porodici preminulog predsjednika SUBNOR Republike Srpske Radeta Džajića i Savezu udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Republike Srpske.

Preminuo Rade Džajić, jedan od oslobodilaca Banjaluke

“Sa tugom i žalošću sam primio vijest o smrti Radeta Džajića, predsjednika SUBNOR Republike Srpske i istaknutog borca protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu”, navedeno je u telegramu.

Rade Džajić ostaće upamćen kao heroj oslobođenja Banjaluke u Drugom svjetskom ratu i istaknuti antifašistički borac, koji je dao veliki doprinos poslijeratnoj izgradnji našeg društva.

“U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća”, stoji u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Pored premijera i predsjednice Srpske telegram saučešća uputili su i Socijalistička partija, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović…

Ostavite komentar: