Dodjela odlikovanja! Cvijanović: Ne postoji bolji dan za zahvalnost na posvećenosti Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je 9. januar najveći i najznačajniji praznik u kalendaru Republike Srpske i zato ne postoji bolji dan, niti povod, da se zaslužnima zahvali za odanost i posvećenost Republici Srpskoj, kao i za napore koje ulažu za njen razvoj.

“Pripala mi je velika čast da na trideseti rođendan Republike Srpske odlikujem pojedince, kolektive, udruženja i institucije koji su svojim ličnim i profesionalnim angažmanom dali poseban doprinos stvaranju, očuvanju, jačanju, te promociji i afirmaciji Republike Srpske”, rekla je predsjednik Srpske u obraćanju na svečanosti dodjele odlikovanja u Kulturnom centru “Banski dvor”.

Cvijanovićeva je naglasila da je 30. rođendan veliki jubilej za Republiku Srpsku, njene građane i institucije.

“Ovo je naših prvih 30 godina u kojima smo svi zajedno, kao društvo, stasavali, sazrijevali, razvijali naše institucije i jačali svijest o važnosti očuvanja Republike Srpske. Možemo reći da smo u prethodne tri decenije prošli dug i nimalo lak put. Ali, s ponosom možemo reći i to da je, uprkos brojnim izazovima sa kojima se suočavala, Republika Srpska izrasla u modernu, demokratsku političku zajednicu koja počiva na stabilnosti institucija i snažnoj volji i neizmjernoj ljubavi njenih građana”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da su upravo ta volja i ljubav građana Republike Srpske najsnažnija pokretačka snaga njenog razvoja, garant dugovječnosti i zalog za mirnu i prosperitetnu budućnost.

“U tu budućnost koračamo spremno i hrabro, svjesni svog identiteta i slavne prošlosti, ali sa željom i nadom da će generacije koje dolaze živjeti u miru, u mnogo srećnijim i manje bremenitim okolnostima nego one prethodne.

Svjesni smo da će i buduće vrijeme nositi svoje izazove i opterećenja, ali mnogo je lakše da se krećete naprijed onda kada imate jasan pravac i kada znate svoj put, a naš se zove snažna, stabilna i prosperitetna Republika Srpska”, poručila je predsjednik Srpske.

Ona je istakla da je zahvaljujući toj viziji i jasnom putu, Republika Srpska svakim danom sve razvijenija i izgrađenija.

“Na našem zajedničkom, tri decenije dugom putovanju, mnogo je onih, među kojima ste i vi, danas okupljeni, koji su svojim radom dali ogroman doprinos političkom i ekonomskom razvoju Republike Srpske, njenoj stabilnosti i prosperitetu, kao i njenoj afirmaciji kroz sport, kulturu, humanitarni rad i druge oblasti djelovanja”, naglasila je predsjednik Republike.

Ona je u ime građana Republike Srpske i svoje ime zahvalila odlikovanim pojedinicima, kolektivima, udruženjima i institucijama na svemu što su, kroz lični i profesionalni angažman, kao i kroz rezultate postignute na svojim poljima, uradili za Republiku Srpsku, njeno jačanje, promociju i afirmaciju.

“Neka vam današnja, devetojanuarska odlikovanja budu na ponos i na čast, kao odraz zahvalnosti institucija i građana Srpske, ali i podstrek da putem uspjeha kojim ste krenuli, nastavite još snažnije u narednom periodu. Živjela Republika Srpska”, rekla je Cvijanovićeva.

Ostavite komentar: