Cvijanovićeva nakon inauguracije Erdogana: Očekujem realan pristup Turske prema BiH

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je nakon današnje inauguracije turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari da očekuje da će Turska imati realan pristup prema BiH i da će kao velika zemlja moći da utiče na stabilnost gdje to bude potrebno.

Cvijanovićeva je rekla da je raduje Erdoganov stav političarima u BiH da treba da gledaju da sami postignu dogovor, a ne da čekaju na rješenja spolja.

“Rekao je – nemojte računati na to. Već u tom momentu, znala sam da je to sagovornik sa kojim mogu da nastavim političku priču”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je Turska velika zemlja i da je sigurna da će nastojati da doprinese ukupnoj konfiguraciji danas, već nekog novog svijeta koji se pojavljuje na sceni i da će moći da utiče na stabilnost tamo gdje bude potrebno.

Cvijanovićeva je navela da je Turska nekoliko puta izrazila veliku zahvalnost Republici Srpskoj nakon nesreće koja je zadesila Tursku, a kojoj je u pomoć poslata civilna zaštita.

“Sve su to stvari koje nas na neki način povezuju i pokazuju naše dobre odnose”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Ankari.

Cvijanovićeva je danas sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom prisustvovala inauguraciji turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari.

Ostavite komentar: