Cvijanovićeva uoči Dana srpskog jedinstva: Srbi širom svijeta su cjelovit korpus

Predsjednik Rublike Srpske Željka Cvijanović poručila je uoči Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave da je ovaj praznik utemeljen kao poruka da su svi Srbi širom svijeta cjelovit korpus.

“Mi na ovaj način pokazujemo vezu institucija između Republike Srpske i Srbije, jedinstvo naroda, pokazujemo da bez obzira gdje bilo koji naš čovjek živi danas u svijetu da je sastavni dio cjelovitog korpusa. Ovo je veliki praznik za sve nas”, rekla je Cvijanovićeva novinarima tokom posjete opštini Donji Žabar.

Ona je ukazala na značaj da se Srbi okupe i razumiju ovaj nacionalni praznik.

“U okviru ovog praznika treba da odamo posebno poštovanje premu svemu onome što jeste naša prošlost, sadašnjost i da se na neki način obavežemo da naša budućnost mora biti srazmjerna veličini i naroda i obilježja koje predstavljamo”, ocijenila je Cvijanovićeva.

Vlade Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 102 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Poklon za višečlanu porodicu

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas poljoprivredno domaćinstvo Narandžića u Donjem Žabaru i ovoj porodici sa četvoro djece poklonila računar.

Cvijanovićeva se sa ovim vrijednim domaćinima zadržala u srdačnom razgovoru.

Milan Narandžić rekao je Srni da u njihovoj devetočlanoj zajednici u poljoprivredi rade četiri generacije i da se od poštenog i marljivog rada može lijepo živjeti na svojoj zemlji.

Narandžići imaju četvoro djece, tri kćerke i sina koji se školuju, a u domaćinstvu su i Milanov otac i djed, najstariji član porodice je 1933. godište, a najmlađa kćerka je tek upisala osnovnu školu.

Ostavite komentar: