Cvijanovićeva u Trebinju: Prioritet uspostavljanje poljoprivrednog fakulteta

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Trebinju da je jedan od prioriteta uspostavljanje poljoprivrednog fakulteta u ovom gradu.

Cvijanovićeva je, nakon sastanka sa rukovodstvom grada Trebinja, rekla novinarima da je u prethodnih nekoliko godina udvostručen broj poljoprivrednih gazdinstava na području grada, što znači da je poljoprivreda perspektiva ovog kraja, kao i turizam.

“Treba da omogućimo da nam se djeca školuju ovdje i da će sigurno biti stimulativnije, više njih će upisati taj fakultet”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da Trebinje ima ogromnu razvojnu šansu, te da se o ovom gradu uvijek priča kao o biseru koji je otvoren za turiste, ali i za bolje finansijsko stanje svih u tom sektoru. Cvijanovićeva je navela da ovdje prepoznaje mnogo drugih potencijala i razvojnih šansi, te da lokalna i republička vlast treba da te šanse pretvore u realnost.

Predsjednik Srpske je, nakon što je prisustvovala pripremnoj nastavi za maturante koje je organizovala Gradska uprava Trebinje, rekla da je oduševljena ovim projektom, te da bi to mogao da bude stimulativan primjer i za druge lokalne zajednice.

“Razmišljamo o tome da se možda i na još jedan način koji će biti više sistemski uredi da bismo dobili odgovarajuću pripremnu nastavu za naše učenike koji žele da postanu studenti, a sa druge strane da bismo rasteretili taj roditeljski, porodični budžet”, rekla je Cvijanovićeva.

Ostavite komentar: