Cvijanovićeva o migrantskoj krizi: BiH se ne može pohvaliti adekvatnim trošenjem donacija

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se BiH ne može pohvaliti načinom utroška donatorskih sredstava namijenjenih za rješavanje migrantske krize, odnosno da su ona korištena adekvatno i da su otišla tamo gdje je potrebno.

Cvijanovićeva je ocijenila kao neprihvatljivo sve što su vlasti BiH činile, nastojeći da riješe problem migrantske krize.

“Neprihvatljivo je apsolutno sve – od načina kako je čuvana granica, odnosno kako nije čuvana, od one neozbiljnosti koju smo imali kada je u pitanju ulazak, od nemogućnosti da se adekvatno komunicira sa zemljama susjedima”, izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Tesliću.

Predsjednik Srpske ukazala je na probleme nemogućnosti da se adekvatno utvrdi identitet migranata i uspostavi komunikacija sa zemljama iz kojih oni dolaze, te načina na koji su uređena migrantska naselja i organizovan život u njima.

“Pa konačno i do ovih izjava da nam je porasla potrošnja, da su nam migranti zamijenili turiste i sve te druge neozbiljne i neodgovorne stvari”, izjavila je Cvijanovićeva, komentarišući izjavu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Selme Cikotića o sredstvima dobijenim za rješavanje migrantske krize.

Cikotić je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na pitanje delegata SNSD-a Dušanke Majkić o tome koliko je BiH od 2016. do 2020. godine dobila novca za rješavanje migrantske krize, izjavio da je Međunarodnoj organizaciji za migrante koja djeluje u BiH direktno doznačeno 70 miliona evra ili 140 miliona KM od EU.

Ostavite komentar: