Cvijanović: Operacijom “Koridor” uspostavljeno teritorijalno jedinstvo Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je operacija “Koridor” jedna od najznačajnijih bitaka u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kojom je uspostavljeno teritorijalno jedinstvo Srpske, ali i obezbijeđena životno važna veza Srpske sa Srbijom.


Cvijanovićeva je istakla da je borba za “koridor života” bila časna i veličanstvena operacija, simbol hrabrosti i požrtvovanosti boraca Vojske Republike Srpske, kao i pripadnika naše policije.

“O tome svjedoči i njen neposredni povod – tragična smrt 12 beba u banjalučkom porodilištu, koje su stradale zbog sramne i bezočne blokade zapadnog dijela Republike Srpske, te nedostatka kiseonika i osnovnih sredstava za život na tom području”, istakla je predsjednik Republike.

Ona je naglasila da je dužnost svih nas u Srpskoj da njegujemo sjećanje na heroje koji su tokom operacije “Koridor” prije tačno 28 godina udahnuli život Republici Srpskoj i obezbijedili njenu teritorijalnu cjelovitost, vezu sa Srbijom, a samim tim i opstanak srpskog naroda zapadno od rijeke Drine.

“Zbog toga im dugujemo vječnu zahvalnost, ali i zavjet da ćemo čuvati Republiku Srpsku, njene institucije, kao i skupo plaćenu slobodu”, poručila je predsjednik Republike Srpske.

Na Dugoj Njivi kod Modriče sutra će biti obilježeno 28 godina od proboja “Koridora života” čime je poslije 42 dana prekinuta kopneno-vazdušna blokada zapadnog dijela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine sa oko 1,5 miliona stanovnika i omogućena veza sa maticom Srbijom.

Ostavite komentar: