Cvijanović i Dodik obišli teniske terene, Dodik počastio radnike – FOTO

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, obišli su danas radove na izgradnji teniskih terena u Parku “Mladen Stojanović” na kojima će biti održan teniski turnir Adria Tour 3. i 4. jula.

Predsjednica Srpske i Dodik, koji je predsjednik Organizacionog odbora teniskog turnira Adria Tour Banjaluka, te ostali članovi ovog odbora, obišli su novi teren koji je u izgradnji, na kojem će biti postavljena nova podloga, kao i tribine, kako bi svi posjetioci Adria tura imali odlične uslove za praćenje duela.

Pripreme terena su u toku i domaćini sve čine kako bi spremni dočekali prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i ostale tenisere, u šta su se uvjerili i članovi Organizacionog odbora turnira za koji vlada veliko interesovanje.

“Nismo htjeli da propustimo ovakvu priliku. Hvala Novaku Đokoviću, njegovoj porodici, Fondaciji što su nam pružili šansu da Banjaluka i RS budu dio Adria tura i zbog toga će ovo sportsko zdanje biti urađeno po najvišim standardima, turnira iz masters serije. Sve je obezbjeđeno, radovi će biti završeni u roku tako da će 4.500 ljudi na tribina moći da uživa u igrama najboljeg tenisera na svijetu a desetine hiljada će moći da prate dešavanaj sa terena putem video bimova. Banjaluka zaslužuje ovakav objekat i ovim spektaklom će se grad odužiti brojnim navijačima Đokovića, Janka Tipsarevića i teniske reprezentacije Srbije. Ovim pokazujemo sposobnost da možemo da organizujemo velike događaje”, kazao je Dodik, koji je prilikom posjete novcem počastio radnike koje je zatekao na gradilištu.

 

Vrijednost investicije je 900.000 KM, a novac su obezbijedile institucije RS uz podršku grada Banjaluka. Stalni kapacitet tribina će biti 2.000 mjesta dok će se uz montažne tribine ta cifra popeti na oko 4.500.

Podsjećamo, u Banjaluci bi 3. i 4. jula trebalo da bude održan teniski spektakl u organizaciji Fondacije “Novak Đoković” i Teniskog saveza Republike Srpske.

Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković okupio je vrhunske asove tenisa, koji će učestvovati na regionalnom Adria Tour događaju od 13. juna do 5. jula.

 

 

 

 

Ostavite komentar: