Čubrilović bez dileme: Smatram da je 15. novembar konačan datum lokalnih izbora

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović smatra da je 15. novembar definitivan datum održavanja lokalnih izbora u BiH, te da se više neće stvarati situacija da se taj proces prolongira i da se njime vrše različite manipulacije.

Čubrilović smatra da je jučerašnjim usvajanjem budžeta BiH otklonjena i posljednja, prema Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), prepreka zbog koje je pomjeren datum održavanja izbora.

“Ni tada nije bilo razloga da se to pomjeri jer se znalo da će budžet biti usvojen, te da će biti obezbijeđen novac za izbore”, rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci. On je istakao da je situacija nezakonitog pomjeranja datuma održavanja izbora doprinijela anarhiji u BiH u pogledu donošenja raznih odluka, pa i ponašanju političkih aktera.

Prema njegovom mišljenju, odgađanje izbora vjerovatno odgovara onima koji žele da i dalje “mešetare” u BiH. Čubrilović je naveo da Demos u kontinuitetu priprema kampanju za predstojeće lokalne izbore sa ciljem da ova stranka u svakoj regiji bude prisutna sa regionalnim odborom.

“Očekujem dobre rezultate, te da finaliziramo ono što smo radili u proteklih više od godinu i po dana”, rekao je Čubrilović, piše ATV.

Ostavite komentar: