Banjac na skupu vladajuće koalicije: Imovina Srpske ona koja se nalazi na njenoj teritoriji

Predsjednik NPS-a Darko Banjac izjavio je danas da će predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović sljedeće sedmice potpisati Zakon o imovini, ocjenjujući da će to osuditi neki međunaroni predstavnici, te naglasio da je vrlo jasno da prema ustavnim i dejtonskim rješenjima imovina pripada entitetima.

On je naglasio da to znači da je imovina Republike Srpske ona koja se nalazi na njenoj teritoriji.

“Ne pada nam na pamet da o tome razgovaramo ili pregovaramo, jer je to ustavna kategorija. Republika Srpska neće i ne smije izgubiti svoju imovinu”, naglasio je Banjac novinarima u Banjaluci nakon sastanka predstavnika vladajućih partija u Srpskoj.

On je naveo da je na sastanku jasno istaknuto da ni u kom slučaju neće biti podrške predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama eventualnom uvođenju sankcija Rusiji, jer Republika Srpska ne želi da se uključuje u bilo koje sukobe.

“Kada smo mi bili bombardovani, ovi što sada osuđuju /Rusiju/, oni su bili ti koji su nas bombardovali”, dodao je Banjac.

Banjac je upozorio i na uznemiravanje građana pojačanim kretanjem vozila Eufora koje je vidljivo u posljednje vrijeme, ocjenjujući to neprimjerenim.

Prema njegovim riječima, NPS će na narednim izborima podržati zajedničke kandidate za inokosne funkcije, a izaći će sa svojim listama.

Ostavite komentar: