Јerinić: Žalba Sudu BiH na nezakonitu odluku CIK-a

Politički subjekti okupljeni oko SNSD-a u Doboju uložili su Apelacionom odjeljenju Suda BiH žalbu na odluku Centralne izborne komisije /CIK/ BiH o nepotvrđivanju rezultata lokalnih izbora za ovaj grad, izjavio je gradonačelnik Doboja Boris Јerinić.

On je rekao da je odluka CIK-a politički, a ne pravno utemeljen potez u skladu sa Izbornim zakonom BiH, zbog čega je, kako kaže, uvjeren da će sudski organi potvrditi rezultate izbora u Doboju.

Јerinić je dodao da su u CIK-u i ljudi iz PDP-a i SDS-a kojima je u interesu da se izbori ponove i da vrše pritisak “po zadatku svojih partijskih lidera”, što je, kako tvrdi, nastavak izdajničke politike prema Republici Srpskoj zarad sitnih interesa.

On je naglasio da SDS i PDP nemaju snagu u Doboju, te da će politički pobjednici u tom gradu potvrditi rezultat sa lokalnih izbora ako se oni eventualno ponove.

– Siguran sam da građani Doboja žele da se grad razvija, da ide naprijed i znaju koje smo probleme grada rješavali i koje ćemo da rješavamo. Pobjeda će, siguran sam, biti i ubjedljivija ako izbori budu ponovljeni – rekao je za ATV Јerinić koji je bio kandidat SNSD-a za gradonačelnika na lokalnim izborima.

Istovjetnu žalbu Sudu BiH podnijela je i srpska koalicija “Zajedno za Srebrenicu”.

 

 

Ostavite komentar: