Spriječiti širenje korone! Epl za svoje zaposlene kreirao specijalne maske FOTO

Epl je razvio maske koje kompanija počinje da isporučuje kancelarijama i zaposlenima u maloprodaji kako bi ograničila širenje kovida-19.

Ovo je prva maska za lice koju je za svoje osoblje kreirao tehnološki gigant, preko kompanije Cupertino iz Kalifornije.

Drugi model, koji se zove “Clir Mask”, nabavljen je negdje drugdje, ali proizvođač nije poznat.

Epl se početkom krize aktivirao na tom polju i distribuisao milione drugih maski zdravstvenom sektoru. Sada je za svoj tim širom svijeta obezbijedio specijalne maske, na kojima su radili inženjerski i industrijski dizajneri, oni koji su radili na osmišljavanju uređaja kao što su ajfon i ajped.

Sastoji se od tri sloja za filtriranje dolaznih i odlaznih čestica. Može se oprati i ponovo koristiti čak pet puta, rekli su iz kompanije zaposlenima. Maska se vizuelno potpuno uklapa u Eplov stil, prijatna je za nošenje, obezbjeđuje dotok kiseonika, i pokriva nos i bradu u cjelosti.

Kompanija Tima Kuka je potvrdila vijest i rekla da je sprovela pažljivo istraživanje i ispitivanje kako bi pronašla prave materijale za pravilno filtriranje vazduha, a da pritom ne ometa isporuku lične zaštitne opreme. Epl će početi da šalje “Apl Fejs Mask” osoblju tokom naredne dvije nedjelje.

“ClirMask” je prva hirurška maska koju je procijenila FDA i koja je potpuno prozirna. Prikazuje cijelo lice tako da ljudi koji su gluvi ili nagluvi mogu bolje da razumiju šta im govori osoba koja nosi masku. Epl je u tom smislu sarađivao sa univerzitetom “Gallaudet” iz Vašingtona, koji je specijalizovan za obrazovanje (na)gluvih učenika, prenosi Telegraf.

Kompanija je model već testirala u tri Eplove prodavnice. Gigant takođe istražuje sopstvene opcije transparentnih maski. Prije dizajniranja maski za radnike, Epl je zaposlenima davao standardne maske od platna. Osim toga, nudi osnovne hirurške maske kupcima koji posjećuju njegove maloprodajne objekte.

Ostavite komentar: