Japanski taksi: Besplatno opuštajuće iskustvo

Spavanje u automobilima nije neuobičajeno u Japanu, gdje je taksi prevoznik Daiwa Motor Transportation u saradnji sa brendom pića za opuštanje Chill Out lansirao #SleepingTaxi.

Vozilo Toyota JPN Taxi lutalo je ulicama Tokija ograničeno vrijeme u periodu od 30. avgusta do 4. septembra, nudeći ljudima besplatno opuštajuće iskustvo.

Za one koji nisu upoznati sa namjenski izrađenim vozilima u Japanu, Toyota JPN Taxi je 2017. godine predstavljena u proizvodnom obliku, sa visokim karoserijom, prostranom kabinom i 1,5-litarskim hibridnim pogonom na TNG.

Ovo vozilo je poslužilo kao savršena baza za #SleepingTaxi sa nizom modifikacija. Ulaskom u ovaj taksi nakon napornog dana pronaći ćete sve što vam je potrebno za opuštanje, prenosi b92.

Prenosivi sto sa puno pića za opuštanje (suprotno od energetskih pića), biljkama iza bočnih prozora prekrivenih ekranom, ambijentalnim osvjetljenjem, ekranom postavljenim na prednje sjedište, punjačem za vaš telefon i najvažnije udobnim jastukom.

S obzirom da Toyota JPN Taxi ima ogroman prostor za noge, nekome nije teško pronaći opuštajući položaj za sjedenje. Lagana muzika koja se reprodukuje kroz zvučnike i smirujući video zapisi na ekranu pomažu putnicima da zaborave brige, dok se za one sa osetljivim očima nudi jednokratna maska za spavanje.

Nismo sigurni da li više volimo da spavamo u vozilu u pokretu umjesto da ležimo na udobnom krevetu. Rekavši to, građani Tokija dobro su iskoristili ovu promotivnu uslugu jer je bila potpuno besplatna, nudeći lijepo iskustvo izvan svakodnevne rutine.

Ostavite komentar: