Crno ne izlazi iz mode: Lexus predstavio LC 500 Black Inspiration FOTO

Na novom posebnom izdanju Lexusovog sportskog Coupea dominira crna boja koja ga čini još “opasnijim“.

Lexus će model LC 500 Black Inspiration kupcima nuditi s obje pogonske opcije. Ljubitelji tradicionalnih rješenja mogu računati na 5-litarski atmosferski V8 motor koji raspolaže sa 464 KS i 530 Nm obrtnog momenta za čiju je distribuciju na zadnju osovinu zadužen 10-stepeni automatski mjenjač. Sa spomenutim motorom LC500 stiže do 270 km/h, a iz mjesta do “stotke“ treba mu 4,7 sekundi.

Tu je i znatno štedljivija hibridna opcija koju pokreće 3,5-litarski V6 motor potpomognut elektromotorom, a kupci u tom slučaju mogu računati na 359 KS i 350 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za pet sekundi i elektronski ograničenih 250 km/h.

Bez obzira na pogonsku opciju, izdanje Black Inspiration (kako sam naziv sugeriše) sa sobom donosi crnu boju koja dominira na karoseriji i u kabini Lexusovog GT četverosjeda. Potpis svemu daje diskretan karbonski spojler na poklopcu prtljažnika, ali i nove 21-inčne ojačane tamne aluminijske felge iza kojih se kriju kočnice, adaptivni ovjes i ograničena mehanička blokada diferencijala koje Lexus inače nudi u kombinaciji s paketom Sport Plus.
Toyotin luksuzni podbrend će cijenu automobila objaviti uoči početka prodaje koji se očekuje početkom narednog mjeseca.

Ostavite komentar: