Takmičenje u jedenju ljutih paprika: Šurijada po treći put u Banjaluci!

Treća banjalučka Šurijada, takmičenje u jedenju ljutih paprika, biće održana u nedelju 25. septembra u bašti KSET paba!

Baš kao i prethodnih godina, i ovaj put nas očekuje epski obračun hrabrih takmičara koji će da se nađu oči u oči sa najljućim papričicama na planeti, poput Caroline Reaper, Trinidad Moruge Scorpion i drugih.

Pored takmičenja u jedenju paprika biće organizovan i izložbeno/prodajni dio u okviru kojeg će svoje proizvode da predstave domaći i regionalni kraft proizvođači Chili Pop's iz Banjaluke, Đed Niko iz Podgradaca, te Smokin&rsquo iz Beograda.

Takođe, od prošle godine uvedena je još jedna disciplina a to je takmičenje u brzom ispijanju piva. Detalji oko prijava za ovo takmičenje biće poznati tokom narednih dana.

Treću banjalučku Šurijadu zajedničkim snagama realizuju BL Beast YouTube kanal i BurgerMania.rs food blog, uz podršku Banjalučke pivare, kompanije Jameson i domaćina KSET Paba.

Početak je u 12 časova, a ulaz je, kao i prethodnih godina – besplatan.

Podsjetimo, Prva banjalučka Šurijada održana je u septembru 2020. godine, i na njoj je trijumfovala Maja Јovičić iz Banjaluke, od tada poznata kao BL Chilli Queen.

Druga Šurijada realizovana je u septembru 2021, kada je prvo mjesto osvojio Miloš Stojković iz Beograda.

Svi zainteresovani za učešće u takmičarskom dijelu Šurijade – jedenju ljutih paprika, mogu da se prijave putem mejl adrese surijada@burgermania.rs, najkasnije do petka 23. septembra.

Ostavite komentar: