Za pet riječi iskeširano vrtoglavih 100.000 evra: Ovaj hit je najskuplja pjesma na estradi

27.02.2024. | 13:21

Pjevačica Neda Ukraden, koja je godinama na javnoj sceni izgradila je zavidnu karijeru, a njene pjesme su veliki hitovi. Ipak, numera “Zora je” je njena lična karta.

Davne 1985. muziku za ovu pjesmu napisao je Đorđe Novković. On je najpre želio da pjesmu nazove “Milan labud”, ali Neda se upravo tada rastavila od supruga Milana, pa mu to nije dozvolila.

Kako je Neda jednom prilikom ispričala u pisanju teksta učestvovala je legendarna Marina Tucaković, koja je zahvaljujući jednom, i jedinom, napisanom stihu “Suza je iz oka kanula”, navodno dobila preko 100.000 evra.

– Pjesmu mi je napisao pokojni Đorđe Novković i nas dvoje smo se nekoliko puta posvađali oko samog naslova pjesme. Prvo smo je nazvali ‘Jovane, zora je’, pa ‘Milane, zora je’.

Posljednja i konačna verzija je ‘Zora je’. Na kraju sam pozvala Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih doneo više od 100 hiljada evra – rekla je Neda svojevremeno , a ovim podatkom je i te kako iznenadila javnost.