Stanje slavnog holivudskog glumca sve teže: Brus Vilis prestao da govori zbog bolesti

02.03.2024. | 12:20

Slavnom holivudskom glumcu Brusu Vilisu (68) u februaru prošle godine dijagnostikovana je frontotemporalna demencija.

Godinu dana prije toga otkriveno je da ima afaziju poremećaj govora. Zbog bolesti je odustao od glume i u potpunosti se povukao iz javnosti. Brus Vilis vrijeme provodi uz svoju porodicu, koja često na društvenim mrežama objavljuje postove o njegovom zdravstvenom stanju.

Njegova supruga, Ema Heming Vilis (45) redovno obaviještava njegove brojne obožavaoce o njegovom i podiže svijest o demenciji, piše Žena Blic.

– Borim se sa grižom savjesti, jer znam da imam sredstva koja drugi nemaju. Kada imam priliku da odem u šetnju da razbistrim glavu, razmišljam o tome kako ne mogu svi partneri koji brinu o nekom bolesnom, to da rade. Kada nešto što podijelim dobije pažnju medija, znam da postoji na hiljade neispričanih priča, od kojih svaka zaslužuje saosjećanje i brigu – rekla je Ema za blog Marije Šrajver, bivše supruge Arnolda Švarcenegera, pod nazivom Sunday Paper.

Ipak, ispričala je ona, pronašla je smisao u dijeljenju njihove priče, za koju se nada da će nekome pomoći.

– Vidim da je ono što dijelim važno drugima koji se možda bore, i na mali način, čini da se osjećaju viđenima i shvaćenima – istakla je supruga Brusa Vilisa.

Njegov prijatelj Glen Gordon Keron ranije je otkrio kako glumac nije dobro.

– Mislim da on samo prvih par minuta našeg razgovora zna ko sam. Ne priča više, nekad je strastveno čitao, a sada je i od toga odustao. Sve te vještine mu više nisu dostupne. Kada ste sa njim, znate da je to Brus i zahvalni ste što je tu, ali u njemu više nema radosti života – ispričao je. Izvori bliski porodici rekli su da je Brus prestao potpuno da govori.

Brus sa suprugom Emom ima dvije kćeri, Mejbel (11) i Evelin (9), a iz braka sa glumicom Demi Mur (61) ima tri kćerke: Rumer (35), Skaut (32) i Talulu (30).