Riječi glumice Mirjane Karanović ganuće svaku majku: Ja nemam djecu, ali…

21.02.2024. | 12:10

Povodom premijere predstave „Gidinov čvor“ koja je održana danas u Beogradskom dramskom pozorištu, glumica Mirjana Karanović govorila je na temu roditeljstva.

Komad se bavi tragičnim događajem: majka koja je izgubila sina i nastavnica koja je izgubila učenika susreću se nakon tragičnog događaja. Ova drama otvara pitanja školstva i cenzure u školama na univerzalnom planu, ali se bavi i problemom odrastanja mladih danas.

Glumica je priznala da je bio veliki izazov da uđe u ovaj lik jer su emocije bile veoma jake. Ona smatra da je današnja omladina vrlo izložena pritiscima raznih vrsta, i da je potrebno pružiti im više ljubavi i pažnje.

– Ja nemam djecu, ali sam jednom bila dijete. I imam moje male rođake, unuke, sestriće, bratance i mislim da je najsigurnije mjesto za dijete porodica. Podrška porodice, bezuslovna ljubav.

– Mislim da roditelji danas greše ukoliko uslovljavaju ljubav deteta bilo čime.

Mislim da dijete treba voleti bezuslovno, čak i kada ga kažnjavaš. I dijete to treba da zna: „Ti si kažnjen, ali tvoji te roditelji vole i voljeće te zauvijek“ – riječi su Mirjane Karanović koje su ganule mnoge.