Proslavljeni režiser i oskarovac: Martin Skorseze producent serije koja se snima u Srbiji

03.04.2024. | 11:11

Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove doku-igrane serije “Sveci”. Serija će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih mušakaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otjelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – vjeru.

Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko.

“Skoro cio život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i djelima, zamišljajući svjetove u kojima su živjeli, izbore sa kojima su se suočavali, primjere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živio je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim riječima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika”, istakao je Martin Skorseze.

Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gdje će se snimati dio serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji.

“Imao sam veliku čast da radim sa legendarnim Krekom na filmu Berija Levinsona „The Survivor“ (Preživeli). Pozvao me je u Beograd, došao sam, zaljubio se u grad i obećao mu da ću se vratiti da ovdje snimam. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa Krekom i čast mi je da radim sa Ivanom Miković i svim talentovanim ljudima u Firefly produkciji”, izjavio je kreator i izvršni producent Mati Lešem.

Scenograf Miljen Kreka Kljaković, kome je bogata međunarodna karijera donela mnoge nagrade i priznanja, oživjeće atomosferu četiri istorijske priče.

“To što je serija „Sveci“ naš prvi međunarodni projekat nevjerovatno je priznanje naših sposobnosti na svjetskom tržištu i veoma sam počastvovana što sarađujem sa Lionsgate i Fox Nation na ovom projektu”, istakla je Ivana Miković, operativna direktorka Firefly produkcije i servisni producent serijala “Sveci”.

ISerija “Sveci” će premijerno biti prikazana u novembru ove godine na Fox Nation platformi.

(Telegraf.rs)