Pripreme za “ultimat fajt” teku punom parom: Zakerberg i Mask treniraju sa najboljim borcima FOTO

13.07.2023. | 22:06

Iako se prašina oko okršaja dvojice tehnoloških rivala spustila nakon što je Maja Mask otkazala borbu, ni Zakerberg ni Mask se ne opuštaju previše, pa slobodno vrijeme koriste da svoje vještine u ringu dodatno unaprijede.

Obojica su za sebe “ugrabili” najbolje od najboljih, pa tako Zakerberg vredno trenira sa Adesanjom i Volkanovskim, dok Maska spremaju Sen Pjer, Danaher i Fridman. Da li će do borbe ipak doći ili ne preostaje da vidimo, a jedno je sigurno: i jedan i drugi će biti u spektakularnoj formi!

Lansiranje nove društvene platforme Treds, nad kojom je Zakerbergova ekipa vrijedno radila nekoliko mjeseci unazad, u njegovom ljutom rivalu, Ilonu Masku izazvalo je gnev, a situacija je eskalirala prije nešto više od nedjelju dana kada je prvi čovjek Tvitera predložio da se “raskusuraju” u ringu. Zakerberg je poziv rado prihvatio, napisavši da “domaćin” bira vrijeme i mjesto.

Ključna osoba u organizaciji istorijskog meča mogao bi biti Dejna Vajt, prvi čovjek UFC-a, koji je u kontaktu sa obojicom tehnoloških mogula, a da li će se meč ipak odigrati ili ne, preostaje da vidimo. Kao potencijalna mjesta za vjerovatno jedan od najprofitabilnijih i najgledanijih mečeva ikada navode se rimski Koloseum ili oktagon u Vegasu, a kako se ranije navodilo, većina sredstava bila bi proslijeđena humanitarnim organizacijama.

Zakerberga spremaju Adesanja i Volkanovski

“Poglavar” Mete, Mark Zakerberg, veoma je ozbiljno nastrojen na pobjedu, pa je odlučio da u svom ćošku okupi dvojicu vrhunskih boraca – Nigerijca Izraela Adesanju i Australijanca makedonskog porekla, Aleksandera Volkanovskog. I dok je bokser i kikbokser Adesanja višestruki i aktuelni šampion srednje kategorije koji u karijeri ima 24 pobjede i samo dva poraza, Volkanovski briljira u lakoj kategoriji, a njegov “skor” sa 26 pobjeda i samo 2 poraza svrstava ga među najbolje borce u kategoriji u istoriji.

“Obojica imamo po jednog Južnoafrikanca za borbu”, napisao je Adesanja na svom Tviter nalogu, najavljujući svoju sljedeću borbu protiv Drijusa Duplesisa koji je, baš kao i Mask, poreklom iz Južnoafričke republike.

Sen Pjer, Danaher i Fridman u Maskovom ćošku

Baš kao i Zakerberg, i Mask se opako sprema za ring, a iako je njegova majka Maja otkazala meč, šanse da se on ipak odigra i dalje postoje. Kako bi bio što spremniji, Ilon je oko sebe okupio “krem de la krem” MMA i UFC svijeta – Džordža Sen Pjera poznatijeg kao GSP, višestrukog šampiona srednje i velter kategorije, Džona Danahera koji se proslavio kao ponosni vlasnik crnog pojasa brazilske džiju-džice i vrhunski trener i Leksa Fridmana, zaljubljenika u AI tehnologije i džiju-džicu, prenosi “RT Balkan”.

Ko je bolji – Mask ili Zakerberg

Korisnici Tvitera nisu odoljeli iskušenju da “stave na papir” sve pluseve i minuseve tehnoloških rivala, pa su napravili uporednu tabelu sa svim faktorima koji bi mogli biti presudni ukoliko se okršaj ipak dogodi. Među kriterijumima su se našle gigantske šake, čuveni potez “morž”, ali i građa poput frižidera iz pedesetih godina prošlog veka, a sve ukazuje na to da su veće šanse da Mask odnese pobjedu.