Oružarki koja je napunila pištolj Aleku Boldvinu potvrđena presuda

15.04.2024. | 22:01

Oružarki koja je Aleku Boldvinu napunila pištolj na snimanju filma “Rđa” tokom kojeg je život izgubila snimateljka Halina Hačins, potvrđena presuda!

Hana Gutjerez-Rid, rukovodilac oružja, koja je napunila pištolj Aleku Boldvinu na snimanju filma “Rđa”, prije nego što je on ispalio metak i usmrtio snimateljku i ranio još jednog radnika – proglašena je krivom za ubistvo iz nehata.

Kako prenosi BBC, ona je proglašena nedužnom po drugoj optužbi za manipulisanje dokazima. Sada je potvrđena presuda iz marta ove godine, Hana je kriva za ubistvo iz nehata i prijeti joj 18 meseci zatvora. Njoj će kazna biti naknadno izrečena, a Aleku Boldvinu će se za ubistvo iz nehata suditi u julu ove godine, prenosi “Nova.rs”.

21. oktobra 2021. godine, Hana Gutjerez je greškom napunila revolver Kolt 45 pravom municijom. Glumac Alek Boldvin je pištolj koristio prilikom snimanja scene u crkvi na setu nadomak Santa Fea.

Boldvin je uperio pištolj ka kameri i ispalio jedan metak koji je usmrtio snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Suzu. Boldvin poriče da je povukao obarač. Njegovo suđenje po optužnici za ubistvo iz nehata je zakazano za 10. jul.