Haris Džinović otkrio detalje Melininog upada u kuću: Htjela je da me policija uhapsi

02.04.2024. | 20:09

Melina Džinović sinoć je upala u kuću svom bivšem suprugu Harisu, kako je Blic prvi pisao.

Donedavni bračni par nakon toga završio je u policiji, a Haris se sada oglasio, te otkrio da smatra da je Melina imala nameru da ga isprovocira kako bi fizički nasrnuo na nju.

– Ja sam pozvan u svojstvu građanina, nisam ni priveden, ni optužen, ni bilo šta drugo. Kao ni druga strana. Došao sam i zatekao sam Melinu tu u kući i zamolio sam je najpristojnije da ode jer nema pravo boravka tu, s obzirom da živi u drugom dijelu grada, što ona nije htjela. Onda sam konsultovao advokata i advokat je rekao: “Pozovi policiju.” Ja sam pozvao policiju koja je došla. Razgovor sa mnom, razgovor s njom, razgovor sa djecom… Zamolili su da odemo do policijske stanice u svojstvu građana, ne privedeni, što je vrlo važno, da damo izjavu. Otišli smo i dali smo izjave i to je cijela priča – rekao je Haris, pa dodao:

– Ona nema pravo da dolazi ovdje. Ona je napustila ovo, otišla je odavde i živi u drugom dijelu grada, u drugoj stambenoj jedinici. Ima pravo da dođe po garderobu i po svoje stvari, ali nema pravo ovdje da boravi. Tu je tačka – rekao je Haris.

Haris je pet sati proveo u policijskoj stanici, a a sada je objasnio šta je tačno tamo radio i zbog čega se toliko zadržao.

– Zato što su to bili dugi izvještaji, u davanju izjava… Jedno, pa drugo, pa treće, i tako – rekao je on.

“Htjela je da me policija uhapsi zbog nasilja”

Haris tvrdi da je Melina imala namjeru da ga zatvori iza rešetaka.

– Mislim da je cilj bio čista provokacija, namještena varijanta, ne bih li ja posegao za nekakvim nasiljem, pa da me onda zatvore, da dođe policija da me uhapsi radi nasilja u kući… Naravno, to se nije desilo, jer nisam toliko naivan pa znam šta smijem, šta ne smijem – istakao je Haris. Melina je po dolasku u policijsku stanicu navela kako je došla da prijavi nasilje koje trpi dve godine što je Haris sada demantovao.

– Nikad je nisam udario, prema tome – nasilja nema. Nikad u životu! Za 20 godina, što je i ona izjavila, tako da je to čista laž – jasan je bio pjevač.Melini i njemu je izrečena hitna mjera zabrane prilaska i komunikacije od 48 sati, ali Haris smatra da bi trebalo da traje mnogo duže.

“Djeca šokantno podnose sve ovo”

– To zavisi od tužioca, ali ta zabrana bi trebalo da traje 180 godina – rekao je on.

Pjevač je otkrio kako djeca Đina i Kan podnose sve što se događa u porodici, prenosi Telegraf.

– Šokantno podnose, jer je to čista namjera bila da im se otac zatvori – istakao je pjevač. On je dodao da se Kan i dalje ne čuje sa majkom.

– Ne znam da li se čuju, ne čuju… Znam da se Kan ne čuje s njom već skoro dva mjeseca. Ni poruke, ništa. Ona je prvo bila ljuta na njega, a onda je djetetu pukao film i rekao je: “Ćao, doviđenja”.