Uspjeh glumice: Đurđa Vukašinović u Banjaluku donijela “zlatnu maska” za najbolju predstavu

29.09.2020. | 14:32

Autorski rad glumice Đurđe Vukašinović iz Banjaluke pod nazivom „Edit Pjaf, kabaretska predstava“ pobjednička je predstava 23. Art Trema Festa koji je održan od 24. do 27. septembra u Domu omladine u Rumi.

Art Trema Fest Ruma već dvadeset godina afirmiše rad studenata umjetničkih akademija u regionu prikazujući njihove ispitne, diplomske i profesionalne produkcije, kao i kamernih predstava koje nastaju u saradnji sa pozorištima, nezavisnim teatarskim asocijacima i ustanovama kulture.

Predstavljanje sa ovim komadom u Rumi, bilo je tek treće izvođenje ove predstave i prvo učešće Edit Pjaf na nekom festivalu što je jedan od dokaza da glumica uspijeva u svojoj plemenitoj misiji da vrati ljude duhovnosti i probudi u svakom čovjeku nešto lijepo. Značaj ove nagrade dodatno uvećava činjenica da je Festival internacionalnog karaktera.

“Naravno da svaka nagrada imponuje, ali ono što je mene ganulo jeste reakcija publike nakon predstave, zatim komentari publike na društvenim mrežama i poruke koje sam dobila u inboks. Ovo je moj autorski projekat, tako da grand prix potvrđuje ne samo moj glumački kvalitet već i moju kompetenciju kao autora i reditelja. Ova internacionalna nagrada je samo početak”, kazala je Đurđa Vukašinović i dodala da kada odlazi na neki festival ne razmišljam o nagradama, već o predstavi i igri sa velikim žarom.

Ova kabaretska predstava premijerno je izvedena u avgustu u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, a zbog velikog interesovanja publike našla se ponovo na repertoaru i u septembru.

“Između mene i Edit Pjaf postoji čvrsta konekcija zasnovana na dubokom razumijevanju. Nju osjećam kao što osjećam i sebe, što je publika odmah prepoznala. Edit Pjaf je moja plemenita misija. Ljudi su željni iskrenih emocija, a to je Edit Pjaf”, ističe Đurđa.