Stavljena “tačka” na onlajn izdanje! Evo ko su pobjednici Banjalučke gitarijade VIDEO

04.01.2021. | 13:32

Šesta Banjalučka gitarijada održana je u organizaciji Queen Estrade, ali ovaj put u onlajn izdanju.

Na Jutjub kanalu Queen Estrade publika je imala priliku da uživa u sviračkom umijeću i stvaralaštvu bendova Katarza, Bez Rikverca, Reverie, Capture i Pod Pritiskom. Stručni žiri, koji su činili Igor Paspalj (kojeg je za najboljeg gitaristu za 2020. godinu proglasio svjetski poznati časopis Guitar World), Bora Đorđević (Riblja Čorba), Dragi i Žika Jelić (YU grupa), Aleksandar Čović (Grupa Regina) i Zoran Đurić (producent Banjalučke gitarijade), odlučili su da su pobjednici ovogodišnje gitarijade banjalučka grupa Katarza.

https://www.youtube.com/watch?v=rjas6SvUE-0&feature=emb_logo

Članovi benda Katarza izuzetno su se obradovali pobjedi za koju kažu da im predstavlja veliki vjetar u leđa. Frontmen benda Ernest Bučinski zahvalio se žiriju na ukazanom povjerenju, ali i Queen Estradi što već šestu godinu za redom organizuje događaj poput Banjaučke gitarijade koja banjalučkim autorskim bendovima pruža šansu da ih čuje i vidi šira publika.

Frontmen benda Pod Pritiskom, Ognjen Veselinović izjavio je da je cijelo iskustvo učešća bilo fenomenalno, te da su članovi benda uživali u svakom segmentu.

Istakao je da ih je nagrada publike veoma obradovala, ali i da ih je posebno dirnula činjenica da su tokom glasanja žirija najveći broj bodova dobili od legende domaćeg roka Bore Đorđevića, što će pamtiti sa posebnom radošću.

Organizatori Banjalučke gitarijade izuzetno su zadovoljni realizacijom ovog projekta i zahvaljuju se svim partnerima koji su prepoznali njegov značaj i pomogli da se on desi, makar i u onlajn verziji. Naglasili su da se nadaju da će se ove godine konačno ostvariti uslovi da se Banjalučka gitarijada ponovo održi na tvrđavi Kastel sa mnogoborojnom publikom, uz puno dobre muzike, druženja i plesa.