Prvo polufinale 65. takmičenja za Pjesmu Evrovizije

Večeras u 21.00 čas u Roterdamu će se održati prvo polufinale 65. takmičenja za Pjesmu Evrovizije.

Pjesma Evrovizije 2021 se održava pod sloganom “Otvori se” (Open up), a Vlada Holandije je odobrila da se ovogodišnje takmičenje održi uz ograničen broj gledalaca i uz strogo poštovanje mjera koje će osigurati zdravstvenu bezbjednost obožavalaca, takmičara, njihovih timova, novinara i organizatora.

Za prolaz u finale večeras će se na bini takmičiti 16 zemalja.

Litvanija, Slovenija, Rusija, Švedska, Severna Makedonija, Irska, Kipar, Norveška, Hrvatska, Belgija, Izrael, Rumunija, Azerbejdžan, Ukrajina i Malta.

Australija će učestvovati i ove godine, ali zbog mjera suzbijanja pandemije kovida neće uživo nastupiti, već će biti pušten snimak sa živog nastupa.

Srpske predstavnice, grupa “Hurricane”, na programu su u četvrtak 20. maja.

Zahvaljujući pobjedi Dankana Lorensa na Pjesmi Evrovizije 2019. godine u Tel Avivu, Holandija je postala domaćin Pjesme Evrovizije 2020. godine, ali je događaj otkazan zbog pandemije Kovida-19.

Ovog maja, uz pojačane mjere opreza, holandski grad Roterdam ugostio je predstavnike 39 zemalja u hali Ahoi, koja je i ranije bila domaćin nekoliko velikih događaja, uključujući takmičenje za Pjesmu Evrovizije 2007. godine.

Veliko finale održaće se u subotu, 22. maja.

 

Ostavite komentar: