Proslava važnog jubileja: Otvorena izložba „25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci”

27.01.2023. | 10:38

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske sinoć je otvorena izložba „25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci“ kojom se proslavlja važan jubilej – dvadeset pet godina od osnivanja Akademije umjetnosti u Banjoj Luci.

Otvaranju ove izložbe je prisustvovao i gradski menadžer, Bojan Kresojević.

-Na postavci su predstavljena djela svih nastavnika i saradnika koji rade i koji su radili na studijskom programu Likovne umjetnosti čiji se umjetnički radovi mogu posmatrati kao sastavni dio nastavnog procesa od osnivanja Akademije umjetnosti do danas – navode iz Muzeja Republike Srpske.

Dodaju kako izložbena postavka obuhvata radove pedest likovnih stvaralaca sa više od osamdeset dijela koja su izlagana na regionalnim i svjetskim izložbama savremene umjetnosti.

-Izložba profesora, nastavnika i saradnika studijskog programa Likovnih umjetnosti organizivana je zajedničkom saradnjom Akademije umjetnosti i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i predstavlja kontinuitet uspješne saradnje dvije institucije koju je do sada obilježilo mnogo zajedničkih izložbenih projekata i edukativnih programa – dodaju.

Izložbu je svečano otvorio dr Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, a svim prisutnima obratili su se i prof dr. Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci,  Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, mnogobrojni profesori kao i studenti Akademije umjetnosti.

Ovom prilikom, oni su istakli značaj i kontinuitet uspješne saradnje ove dvije institucije koju je do sada obilježilo mnogo zajedničkih izložbenih projekata i edukativnih programa.

Svi zainteresovani, izložbu pod nazivom „25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci“ mogu da pogledaju do 26. aprila u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.