Počela komemoracija Marku Živiću: Porodica i prijatelji odaju posljednju počast

Danas se u Beogradskom dramskom pozorištu održava komemoracija povodom smrti glumca Marka Živića, koji je preminuo 14. oktobra u 49. godini života, nakon teške borbe sa korona virusom.

Kolege, porodica i prijatelji okupili su se kako bi odali posljednju počast, svom dragom Marku.

Na komemoraciju, među prvima, stigli su glumica Milica Milša i njen suprug Žarko Jokanović. Zatim, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Pavle Pekić, Vesna Čipčić…

Da podsjetimo, glumac Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gdje je igrao u predstavama “Kad su cvjetale tikve”, “Ne igraj na Engleze”, “Sviraj to ponovo Sem”, “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, “Delirijum tremens”, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju “Marko Živić šou” na TV Foks.

Četiri godine je bio u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom, od koje se razveo prije više od deceniju. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od pet ciklusa “Zdravo Evropo”. Od januara 2015. godine učestvovao je u talent-šou programu “Audicija”, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Marko je umro 14. oktobra u 49. godini života, nakon teške borbe sa korona virusom, piše Blic.

Ostavite komentar: