Piše oproštajna pisma! Slavna glumica objavila potresne detalje svoje bolesti

08.06.2023. | 11:00

Američka glumica Šenon Doerti je na društvenim mrežama podijelila je potresne detalje o svojoj borbi sa rakom dojke u četvrtom stadijumu, koji se proširio na mozak.

“12. januar 2023. CT je petog januara pokazao metastaze u mozgu. Jučerašnji video je prikazivao proces postavljanja maske koju nosite tokom zračenja mozga. Prvi krug zračenja je počeo 12. januara. Moj strah je očigledan. Izuzetno sam klaustrofobična i mnogo se toga dešavalo u mom životu. Srećna sam što imam sjajne ljekare poput Amina Mirahdija i medicinske tehničare u Cedars-Sinai bolnici, ali taj strah… Promjene… Vrijeme u koje to sve dolazi… Ovako rak može izgledati”, navela je u opisu snimka.

Ranije je rekla da piše oproštajna pisma i snima poruke za svoju porodicu. Pripremila je odjeću u kojoj želi da bude sahranjena.

“Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica prije nekoliko godina. U njoj se osjećam posebno. Želim biti ljepa. Želim svima ostati u najboljem sjećanju. Trudim se posljednjih mjeseci da ispravim neke dnose, da se izvinim ljudima koje sam povrijedila svijesno ili nesvijesno. Nastojim da živim punim plućima i uživam u ovo malo vremena koje mi je ostalo”, ispričala je.

U januaru ove godine se nakon 11 godina braka razvela od režisera Kurta Isvarienka nakon što je saznala da ju je prevario.