Ozi Ozborn ima problema sa zdravljem: Roker prekinuo oproštajnu turneju

01.02.2023. | 10:32

Ozi Ozborn više neće nastupati uživo i otkazao sve svoje predstojeće nastupe dok se oporavlja od operacije kičme. Rokeru, koji ima 74 godine, je 2020. dijagnostikovana Parkinsonova bolest i posljednjih godina se bori sa raznim zdravstvenim problemima.

Trebalo je da počne svoju evropsku turneju u maju, prvobitno zakazanu za 2019. godinu, koja je tri puta pomjerena. Sada je zvanično otkazana zajedno sa još nekim datumima u budućnosti.

Ozijeva posljednja turneja bila je u decembru 2018, gdje je nastupio na Ozzfestu u Inglvudu u okviru oproštajne turneje No More Tours II.

U svojoj objavi se izvinio obožavateljima:

“Ovo je vjerovatno jedna od najtežih stvari koje sam ikada morao da podijelim sa svojim vernim fanovima. Kao što svi možda znate, prije četiri godine, ovog mjeseca, imao sam veliku nesreću, gdje sam oštetio kičmu.

Moja jedina i jedina svrha za ovo vrijeme je bila da se vratim na scenu. Moj pjevački glas je u redu. Međutim, nakon tri operacije, tretmana matičnim ćelijama, beskrajnih sesija fizikalne terapije i nedavno revolucionarnog kiberničnog (HAL) tretmana, moje tijelo je još uvijek fizički slabo.

Iskreno, ponizan sam načinom na koji ste svi strpljivo držali svoje karte za sve ovo vrijeme, ali čiste savjesti, sada sam shvatio da nisam fizički sposoban da odem na svoju predstojeću turneju po Evropi i Ujedinjenom Kraljevstvu… Nikad ne bih mogao ni zamisliti da će se moji dani na turneji završiti ovako. Moj tim trenutno smišlja ideje gdje ću moći da nastupam bez potrebe da putujem od grada do grada i od zemlje do zemlje.

Želim da se zahvalim svojoj porodici……mojem bendu…….mojoj ekipi……Volim vas sve… Povraćaj ulaznica je dostupan na mjestu kupovine.”, naveo je roker, prenosi Daily Mail.