Nije Biković: Evo ko je trebalo da glumi Maraša u “Južnom vetru” FOTO

Film “Južni vetar: Ubrzanje” apsolutni je hit u domaćim bioskopima – dosad ga je pogledalo više od 700.000 ljudi!

U drugom dijelu filma Miloš Biković ponovo je zaigrao Maraša, ulogu koja ga je i proslavila, a reditelj ovog akcionog trilera otkriva da je ta rola zapravo bila namjenjena Igoru Đorđeviću!

“Ideju za film počeli smo da razvijamo još 2008. godine. Tada je u planu bilo da Maraša igra Igor Đorđević, koji je u tom trenutku imao 31 godinu. Međutim, sve se razvuklo, pa je od ideje do početka snimanja filma prošlo skoro deset godina, a u tom trenutku Igor je imao već 40 godina. Više nije imalo smisla da njega angažujemo jer je tu ulogu morao da igra mlad čovjek”, priča Mioš Avramović.

Reditelj je zato odlučio da organizuje kasting za glavnog glumca, prenosi Nportal.

“Za taj lik sam htio najboljeg mogućeg glumca koji je u tom trenutku imao oko 30 godina. Pozvali smo na kasting sve glumce koji su dolazili u obzir, i to su uglavnom bili oni iz filma “Montevideo”. Za Maraša su u opticaju bili Vuk Kostić, Marko Janketić, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić i mnogi drugi”, priča reditelj i objašnjava kako je uloga na kraju ipak pripala Bikoviću:

U početku Miloša uopšte nisam ni video u toj ulozi. Neko iz ekipe ga je pozvao na kasting, pokazao se kao ubjedljivo najbolji izbor! Bio je bukvalno sve ono što smo tražili. Dao je Marašu tu neku dozu humanosti i to je bilo to!

Reditelj kaže da je bilo velikih poteškoća dok se film nije realizovao.

“Da nije bilo glumaca koji su bili spremni da rade besplatno ili za simbolične honorare, da nismo besplatno dobijali lokacije i dio opreme, film možda nikad ne bi ugledao svjetlost dana. Svi su bili spremni da pomognu koliko god mogu”, priča Avramović.

Film je postao veliki hit, pa je Biković ponovio svoju ulogu i u istoimenoj seriji, kao i drugom dijelu filma. A reditelj je već najavio i treći nastavak! Pored Bikovića, glavne uloge u “Južnom vetru 2” igraju i Jovana Stojiljković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Miki Manojlović i Aleksandar Berček.

Ostavite komentar: