Molila sam doktore da mi sačuvaju glas: Mina Lazarević operisala rak, nije mogla ni da govori

Glumica Mina Lazarević otkrila je da joj prije nekoliko godina dijagnostikovan kancer zbog čega joj je izvađena štitna žljezda, ali da je to nije demoralisalo već je nastavila hrabro da se bori za bolje sutra.

Mina Lazarević može da se pohvali velikih uspjesima na pozorišnim daskama i malim ekranima, ali je život van scene nije previše mazio. Još od 2005. godine glumica je u kreditima, a 2015. godine doživjela je i fizičko nasilje od tadašnjeg supruga. Svi ti stresovi učinili su da se Mina suoči sa još jednim izazovom, borbom za svoje zdravlje.

“Svako ima slabu tačku, ne postoji neko ko je nema. Ja sam ekstrovertna osoba, ne gutam, ne čuvam stres u sebi, imam potrebu sve to da izbacim. Čini mi se da sam poslije svega toga osjećala potrebu da treba sa svojim okruženjem da podjelim slušajte svoje tjelo, nemojte da ignorišete neke signale koje vam daje, jer te svakodnevnica melje. Malo je vremena da ga posvetiš sebi i provedeš vrijeme sa sobom” ispričala je glumica u emisiji “Preživeli” na K1 te objasnila da i sama u početku nije obraćala dovoljno pažnje na sebe.

“ Ignorisala sam signale koje mi je tjelo davalo, to nema veze sa zdravstvenom neprosvješćenosti i nemogućnosti da se to rješi. Nažalost naslijedila sam osobinu svoje bake i majke da su mi svi moji bližnji važniji od mene same. Na kraju dođe vrijeme da moraš nešto da preduzmeš. U prvom momentu nisam znala da se tu nešto dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žljezda. Međutim kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligan. Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o djeci i o svim stavkama koje treba da središ.

Nakon saznanja Mina je ubrzo podvrgnuta operaciji kada joj je izvađena cela štitna žljezda. Tu su krenule nove brige za glumicu, s obzirom na to godinu dana nije mogla neometano da govori. Naravno od operacije moje glasnice su bile u haosu, ne mogu normalno ni da govorim ni da pjevam. Kad su mi rekli gledaćemo da rez bude što manji, da se ne vidi, rekla sam doktorima, ma pustite to gledajte mi glasne žice, ja od toga živim. Tad nisam mogla ništa da radim sa svojim glasom, ali nisam odustajala. Ta blokada je trajala više od godinu dana i nastavila sam da forsiram i da pričam i da pjevam. Nakon toga sam igrala predstave normalno, jer nisam željela da dozvolim sebi tu vrstu pada  ističe Mina koja je dugo krila da je bolesna i od svojih bližnjih.

Dešavalo mi se to da se toliko trudim da se ne vidi da sam operisana da me ni djeca ne razumiju, govorili su mi zašto sam stalno smorena. Onda sam ih stavila ispred sebe i rekla, mama se operisala, ali će biti okej. Možda ću biti umorna, možda ću biti neraspoložena, ali morate da me razumijete. Ne treba ići u krajnost i sve kriti od dece, ali isto tako vjerujem da ne treba ni da ih opeterećujete kad su mali nepotrebnim detaljima, ali im treba objasniti na njihov način da razumeju kroz šta prolazite.

Ostavite komentar: