Miloš Biković: Vladimir Putin mi je rekao da je učestvovao u zauzimanju aerodroma Slatina

Uoči premijere filma “Balkanska međa” koji prikazuje događaje s kraja bombardovanja, popularni srpski glumac Miloš Biković prvi put je pričao o svim političkim i društvenim temama u intervjuu za ‘Nedeljnik’.

Film “Balkanska međa” je akciona drama inspirisana stvarnim događajem koji se odigrao 12. juna 1999. godine, kada je bataljon ruskih padobranaca zauzeo aerodrom Slatina u Prištini. Govorio je i o susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom kada mu je u novembru uručio Medalju Puškina.

– Rekao sam Putinu da nas u toku 2019. godine čeka veliki film u srpsko-ruskoj koprodukciji, na šta mi je odgovorio da je on, takođe, u tome učestvovao. “Znam”, odgovorio sam. Čudno me je pogledao. Poslije sam tek shvatio da je imao na umu samu akciju na aerodromu Slatina, a ja sam mislio da se njegove riječi odnose na to da je podržao film – ispričao je Biković, prenosi RTRS.

Film “Balkanska međa” stiže u bioskope na 20. godišnjicu bombardovanja Srbije. Premijera je zakazana za 19. mart, a u redovnoj bioskopskoj distribuciji film će se naći od 21. marta.

 

Ostavite komentar: