Komemoracija za Akija Rahimovskog: Sad je u Aleji velikana, a u Zagreb je došao s jednom torbom

28.01.2022. | 13:06

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održana je komemoracija u čast Akija Rahimovskog, frontmenu “Parnog valjka”.

“Nije bilo kvarta u Zagrebu u kojem Aki nije bio u nekom podstanarskom stanu, stekao je prijatelje u svakom tom kvartu. I evo ga, došao je s jednom torbom na kolodovor i sad počiva u Aleji velikana u Zagrebu”, istakli su njegovi prijatelji i kolege.

Nikša Bratoš je dodao:

“Oni koji ga znaju bolje nego ja rekli su da je vjerovatno bio najbolji čovjek kojeg su upoznali u životu”

Komemoraciji je prisustvovao i Dino Jelusić. Upisao se u knjigu žalosti, a potom rekao tople riječi za Akija.

“On je širio pozitivu. Danas se nažalost opraštamo od velikog pjevača i velikog čovjeka, ispričao je naše životne priče i nadam se da će se barem u sljedećih 500 godina pojaviti neko od 75 kila koji će znati stvari prenijeti kao on”, rekao je Dino.

Na komemoraciju je došao i dugogodišnji Akijev prijatelj i saradnik Husein Hasanefendić Hus koji se od muzičara oprostio dirljivim riječima.

“On je bio vrlo često kamenčić u mojoj cipeli, puno mojih bora je zbog njega, ali puno veći dio toga je bio da mi je ispunjavao dušu i srce. Sudbina ovakvih zvijezda je da odu u ovakvim megaeksplozijama, ko je njega mogao zamisliti kao starčića na klupi”, rekao je Hus.

Nakon njegovog govora pušten je video s jednog od koncerta “Parnog valjka” na kojoj Aki pjeva pjesmu “Ljubavna”.

Podsjećamo, Aki Rahimovski preminuo je u u 67. godini. Juče su ga brojni prijatelji i porodica ispratili na vječni počinak na zagrebačkom Mirogoju.