Kameron Dijaz se vraća glumi: Osam godina imala tešku borbe s mentalnim problemima

13.07.2022. | 08:17

Kameron Dijaz se vraća na velike ekrane filmom “Povratak u akciju”, svojoj prvoj ulozi poslije osam godina odsustvovanja. Imala je problema sa mentalnim zdravljem, a za to da postigne “duboko lično isceljenje” bilo joj je potrebno vrijeme, ali i dobri pomoćnici.

Povukla se iz glume kako bi “vratila ravnotežu u svoj život“, a sada otvoreno govori o svojoj odluci da njen prioritet konačno bude briga o njoj samoj i bližnjima. Suprug Bendži Maden (43) pružio joj je svu podršku, a i to što je postala majka (kćerka Rediks danas ima dvije godine) bilo je od vitalnog značaja da opet povrati fizičko i psihičko zdravlje.

Mnogi su je otpisali, ali u intervjuu za CBS, u emisiji Subotom ujutru, 49-godišnja glumica, zvijezda filma “Vanila skaj” je priznala da joj je, bez obzira na probleme, nedostajala gluma tokom dugog odsustva.

“Snimanje filmova je posebna stvar, zabavno je biti njegov dio i vježbati uloge”, rekla je Diaz, pa dodala “Ali da, to je drugačiji način života i na neki način morate biti spremni da to uradite, a ja nisam bila spremna za to neko vrijeme”.

Insajder blizak njenoj porodici rekao je za Pipl da ju je Maden ohrabrio da se povuče iz penzije i da je veoma uzbuđen što je konačno uspio. Pomogao je i Džejmi Foks koji ju je, kada se uvjerio da je bolje, svakodnevno proganjao da prihvati ulogu za Netfliks u komediji Povratak u akciju.

Glumica je priznala da ju je majčinstvo definitivno promijenilo i da je to doprinijelo njenom konačnom oporavku. Upitana u čemu najviše uživa, rekla je da je to njena kćerka.

“Sve majke imaju taj trenutak kada gledaju svoje dijete i nešto što radi prvi put. I sve su oduševljene! Procvjetala sam!”, priznaje Dijaz.

Kameron Dijaz se udaljila od reflektora nakon što je 2014. snimila rimejk klasičnog mjuzikla Eni, rekavši da mora da se fokusira na dijelove svog života koje nije dodirivala.

“Uvijek morate da smislite kako ćete podijeliti 100 odsto sebe na sve one dijelove svog života koji su važni. Ja to nisam uspjevala”.

Danas je drugačije.

“Život je lijep. Pitam se da li je kćerka jela, da li je umorna, kada je zadrijemala, koliko je sati, ima li nešto što ona pokušava da mi kaže. Osjećam se kao roditelj! Moj posao je da joj pomognem da pronađe riječi za svoje emocije, svoje iskustvo, kroz šta prolazi i da joj pomognem da to identifikuje i prođe kroz to”, rekla je ona.

Takođe, poručuje da je u odnosu sa ćerkom imperativ riječ popraviti.

“Na primjer, ako se razneseš, popravi to i reci: “O moj Bože, nisam to htela da ti kažem ili učinim. Ako povrijedim tvoja osjećanja ili te uznemirim, samo želim da znaš da je i mama čovjek”, istakla je Kameron.