Kako živi Biljana Čekić, koja je glumila Daru: Budi se u šest, sprema kuću i hrani ovce

24.02.2021. | 13:36

Biljana Čekić ulogom djevojčice Dare u filmu “Dara iz Jasenovca” rasplakala je čitavu naciju, a nakon prikazivanja filma javnost se zainteresovala za život mlade glumice.

Ona u selu Sreflije živi sa ocem, bratom i sestrom, a cijelo naselje broji 196 stanovnika. Daleko od prodavnica, škole, svake civilizacije, ispred jedne nedovršene kuće živi nasmijana djevojčica Biljana. Djevojčica čiji se lik nalazi na bilbordima širom Amerike i na svim naslovnim stranama u Srbiji.

“Najbolji prijatelji su mi brat Stefan i sestra Dajana. Sa ostalim drugarima se višam samo kada smo u školi, zove se ‘Vuk Karadžić’ i u nju idu djeca iz svih sela raštrkana oko Kozarske Dubice. Tako da školske drugove viđam samo u školi, nema ovdje kod nas proslava, žurki… Navikla sam tako, ne znam drugačije. Za rođendane nekako uspijemo da se okupimo i to je sve. Tako vam se ovdje živi, nije vam ovo Beograd…”, priča tiha i skromna Biljana.

Kako je rekla budi se oko šest, a u posla sedam kreće na stanicu, do koje mora pješke nešto oko kilometar i po.

“Tamo brata i mene čeka autobus kojim se vozimo do škole. To je nekih sedam kilometara dalje. Stižemo uvijek na vrijeme za prvi čas, jer vozač autobusa poslije nas mora da ide i po djecu iz drugih sela…”, priča djevojčica lijepih, tužnih očiju baš u trenutku kada se plavi školski autobus zaustavlja kraj puta.

“Imala sam danas kontrolni iz matematike. Nisam baš sigurna da sam dobro uradila, vidjećemo”, priznaje mala zvijezda za Informer.

Opisala je kako izgleda njen dan kada se vrati iz škole.

“Čim dođem iz škole, odmah radim domaći zadatak i učim lekcije koje smo tog dana radili. Onda malo sa sestrom pospremim kuću kako bih pomogla ocu, baki i deki. Nahranimo ovce, pa tek onda sestra, brat i ja možemo da se igramo”, kaže Biljana.