“Zapaliću kafanu i sve ću da vas pobijem”: Pretukao muškarca i oteo mu novac

29.12.2023. | 21:36

Dražen M. optužen je za razbojništvo, jer je u bašti prijedorskog kafića pretukao muškarca pa mu oteo novac koji mu je ispao tokom sukoba.

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zbog razbojništva koje se desilo 12. maja 2019. godine, oko 17.45.

Tada je optuženi sa prijateljem došao u prijedorski kafić pored magistralnog puta Prijedor – Banjaluka, u namjeri da pronađu muškarca koji je bio u ljubavnoj vezi sa bivšom djevojkom tog prijatelja.

Oni su sjeli za šank, a osumnjičeni Dražen M. je oštećenog M.B., koji je stajao kod šanka, upitao da li poznaje izvjesnog R.V. i nalazi li se on trenutno u ugostiteljskom objektu, prenose Nezavisne.

“Kada mu je oštećeni rekao da poznaje tog čovjeka i da on nije trenutno u lokalu, osumnjičeni ga je uhvatio rukama za odjeću u predjelu grudi, govoreći mu da laže a potom ga je izgurao u baštu i oborio ga na betonsku ploču te ga više puta udario nogama i rukama po glavi i tijelu”, navodi se u optužnici.

Kada je oštećeni muškarac vidio na podu svoj novčanik u kome se nalazilo oko 3.000 evra, a koji mu je ispao iz zadnjeg džepa, uzeo ga je, a to je primijetio osumnjičeni Dražen M.

“Više puta ga je udario u predjelu glave govoreći mu više puta: ‘Daj mi pare!’. Iz straha da će ga nastaviti udarati, oštećeni je izvadio iz novčanika dvije novčanice po 100 KM te ih dao osumnjičenom, a nakon što je uzeo novac, nastavio ga je šamarati tražeći još novca i govoreći mu više puta ‘daj još’, pa mu je dao još jednu novčanicu od 100 KM”, dodaje se u optužnici.

Optuženi Dražen M. novac je stavio u džep jakne i odgurnuo oštećenog, koji je pao sa stolice na pod.

“Osumnjičeni je otišao u kafić i vičući rekao: ‘J*** vam majku svima, zapaliću kafanu i sve ću da vas pobijem’, a potom je otišao sa prijateljem”, stoji u optužnici.

Povrijeđeni je otišao u Hitnu pomoć Doma zdravlja Prijedor da mu se ukaže medicinska pomoć, odakle je upućen u JZU Bolnica Dr Mladen Stojanović Prijedor zbog zadobijenih povreda.